Iubim ambalajele din plastic pentru că ne ușurează viața. La fel şi obiectele sau ambalajele din diferite tipuri de metal. Doar că în acest moment deșeurile din plastic și metal au ajuns să ne sufoce, la propriu, viața. Dacă vrem să păstrăm frumusețea ținutului pe care îl iubim e important să depunem deșeurile din plastic și metal la containerul galben.

Ca să înţelegem mai clar ce avem de făcut, iată câteva exemple de deşeuri din plastic ce pot fi reciclate: pahare şi tacâmuri de unică folosinţă, sticle de plastic (PET), jucării vechi, pixuri stricate, pungi şi ambalaje, orice obiect din plastic etc.

Exemple de deşeuri din metal ce pot fi reciclate: doze de băuturi, cutii de conserve, tacâmuri de bucătărie stricate, staniol din ambalajele de ciocolată, arcuri de pix şi agrafe de birou îndoite, chei rupte etc.

ATENȚIE

  • Recipientele din plastic sau metal care au în conţinut substanţe toxice nu se reciclează.
  • Recipientele din plastic sau metal nu trebuie spălate pentru a fi reciclate, dar gradul lor de murdărire nu trebuie să fie mai mare de 10%.

IMPORTANT

  • Pentru a uşura separarea, sistemul prevede ca deşeurilor din plastic şi cele din metal să se depună împreună. Ele vor fi separate ulterior, tehnologic, în staţiile sortare.