Reutilizeaza

A refolosi înseamnă a găsi o nouă utilizare unui obiect vechi. E o poveste nouă, născută din imaginație și îndemânare. E o practică foarte sănătoasă pentru mediu şi mai ales un exerciţiu frumos al creativităţii. Iată câteva exemple pentru inspiraţie:

  • Dintr-un butoi vechi de combustibil, putem confecţiona un ghiveci de flori stradal. Cum? Simplu. Secţionăm butoiul pe lungime în două bucăţi inegale. Partea mare va servi drept bază pentru ghiveci. Peste ea, se va suda secţiunea mică cu parte deschisă în sus. În ea se adăugă pământ şi se plantează florile preferate, iar ghiveciul este gata și este foarte original!
  • Din dopuri de plută folosite şi o panglică textilă rezistentă, putem crea un suport de bucătărie pentru oalele fierbinţi sau câteva mici suporturi pentru pahare. Iată cum: aşezăm dopurile în poziţia dorită, le lipim între ele cu adeziv şi apoi le strângem unul în celălalt cu panglica textilă bine tensionată.
  • Pictăm o sticlă sau un borcan vechi şi le putem transforma într-o vază sau într-un ghiveci pentru flori;
  • Dăm un aspect nou scaunelor vechi îmbrăcându-le în bucăţi de pulovere purtate;
  • Topim rămăşiţele lumânărilor şi facem unele noi în ghivecele pe care nu le mai folosim, oferind o nouă viaţă ambelor obiecte;
  • Dacă avem seturi de veselă incomplete şi ne întrebăm ce să facem cu ele cu ele, le folosim pentru a confecţiona o tavă supraetajată folosind două-trei căni mici drept distanţatoare. Vom obţine un set perfect pentru prăjiturile de cafea;
  • O sticlă de ketchup refolosită poate fi un container perfect pentru săpunul lichid din baie;

Reutilizeaza

Prin refolosire evităm exploatarea excesivă a resurselor, afectarea peisajelor naturale de extracții şi industrializare, economisim energie, evităm poluarea, mediul câştigă sănătate, viitorul devine verde iar casele noastre căpătă un plus de personalitate fiind decorate cu obiecte originale gândite şi realizate de noi înşine! Și astfel ținutul pe care-l iubim capătă un plus de culoare.