Economiseste

Economisirea resurselor pentru mediul înconjurător este o atitudine orientată spre viitor a cetăţeanului modern, urban. Este o atitudine, o declarație, care se impune prin efectele benefice în viața noastră prezentă şi viitoare. Orice om bine informat ştie că resursele Terrei nu sunt inepuizabile. De aceea ele trebuie prețuite. Dezvoltarea accelerată a atras de la sine o creştere exponenţială a tuturor industriilor consumând implicit cantităţi masive de combustibili fosili şi de materie primă. Acest proces este dăunător pentru mediu – orice sticlă de suc produsă sau orice conservă fabricată presupune combustibil ars prin producţie şi prin transport, deci noxe emanate în atmosferă; apoi, există riscul ca aceste obiecte să ajungă deşeuri aruncate cu nepăsare în natură, îmbolnăvind-o pentru sute de ani.

De aceea, ideea de economisire a resurselor este mai mult decât un simplu concept, este declaraţia unui stil de viaţă în spiritul grijii pentru mediu, al sănătăţii personale şi al preţuirii resurselor. Este o cauză pe care te invităm să o susții, pentru ținutul pe care îl iubim cu toții.

Economiseste

Iată câteva gesturi simple pe care oricine le poate face pentru a reda judeţului Bihor un aspect de poveste:

  • În zilele când vremea ne permite, lăsăm maşina acasă. Mergem la serviciu pe jos sau cu bicicleta. Câştigă şi mediul, câştigă şi judeţul, câştigăm şi noi un tonus muscular bun.
  • Stingem lumina când ieşim din cameră şi scoatem aparatele electrice din priză. Vom economisi nu numai resursele mediului înconjurător, ci şi ceva bani.
  • Când aşteptăm în parcare mai mult de un minut, oprim motorul maşinii. Noxele emanate de maşină în atmosferă dăunează şi mediului, şi judeţului dar şi părului nostru şi al persoanelor din jur, deoarece poluarea predispune la calviţie.
  • Dacă avem doar câteva vase murdare, le spălăm de mână. Vom economisi apă şi energie electrică dacă nu le spălăm cu maşina automată.

Let’s not forget: We value, love, save!